Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Volgende week kap zieke essen Maaslandse bos

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 2 september 2019 14:13

Foto: Google Streetview


Staatsbosbeheer begint volgende week met het kappen van essen in het Maaslandse bos en langs het Trekkadepad bij Maasland. De bomen zijn aangetast door de schimmelziekte essentaksterfte en kunnen daardoor onverwachts omvallen. Essentaksterfte komt steeds vaker voor in Nederland.

Naast het weghalen van de zieke essen wordt ook regulier onderhoud gepleegd. Door middel van uitdunnen moet meer ruimte tussen de bomen worden gecreëerd. Hierbij wordt wel rekening gehouden met planten en dieren die in het bos leven. Er komen nieuwe bomen en struiken voor in de plaats. Tijdens de werkzaamheden zijn het Maaslandse Bos en het Trekkadepad tijdelijk afgesloten

Om inwoners van Maasland en andere geïnteresseerden zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden is er op woensdag 18 september een boswachters-spreekuur. Van 16:00 tot 18:00 zijn de boswachters van Staatsbosbeheer aanwezig voor het beantwoorden van vragen bij de bomenweide ten westen van het Maaslandse bos. Aanmelden is niet nodig.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS