Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voor Kerstmis parkeerplaatsen op plek Kerklaan 7 in Wateringen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 17 oktober 2019 17:18


De woning aan de Kerklaan 7 in Wateringen wordt nog voor december gesloopt, zodat bezoekers van het dorpscentrum daar rond Kerstmis kunnen parkeren. Dat schrijft wethouder Cobie Gardien in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland (GBW).

Al in april vorig jaar ging de gemeenteraad akkoord met een voorstel om de woning aan te kopen en op die locatie parkeerplaatsen aan te leggen om zo de grote parkeerdruk in het centrum van Wateringen te verminderen. Van sloop kwam het aanvankelijk niet, omdat eerst werd onderzocht of een combinatie van extra parkeren en wonen mogelijk is om zo een win-win mogelijk te maken. Dit bleek echter te weinig parkeerplaatsen op te leveren.


In februari beloofde Gardien dan ook om alsnog zo snel mogelijk te gaan slopen. Vorige week trok GBW echter opnieuw aan de bel, omdat acht maanden later nog steeds niets is gebeurd. Gardien laat nu weten dat dat te maken heeft met onder andere het flora- en faunaonderzoek, dat nog gedaan moest worden. "Dit is inmiddels afgerond. Maandag 7 oktober is de woning door de huurder opgeleverd aan de gemeente. Direct na oplevering is een asbestonderzoek in de woning uitgevoerd, de sloopmelding gedaan en offertes aangevraagd. De woning zal volgens planning voor december gesloopt zijn. Het parkeerterrein zal indien de weersomstandigheden goed blijven voor de kerst opgeleverd worden."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS