Archief

Voorleesweek geopend met 'Bibliotheek op School'

De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar op de Rehobothschool in Naaldwijk geopend in combinatie met de nieuwe Bibliotheek op School. Nadat burgemeester Bouke Arends een boek voorlas in de aula mocht hij de eerste boeken uit de bieb uitlenen.

"Alle scholen van de koepel PCPOW worden dit jaar aangesloten, op dit moment zijn dat er al zestien", laat Louise van Arkel van Bibliotheek Westland weten. Door elke maand een boek aan te prijzen, hoopt de bieb dat lezen steeds populairder wordt onder kinderen.

Voor de kinderen die moeite hebben met lezen biedt de Bibliotheek op School ook luisterboeken aan. "Die bieden een goede uitkomst voor kinderen die moeite hebben met lezen of concentratieproblemen hebben. Ook kan het leesboek naast het luisterboek worden gelegd zodat ze tegelijkertijd kunnen lezen en luisteren."

Ook in de bibliotheken buiten school wordt gebruik gemaakt van luisterboeken. Dat kan zowel door een cd te lenen als via een app. De LuisterBieb-app biedt meer dan 3.600 luisterboeken aan en wordt gekoppeld aan je bibliotheekaccount.