Archief
Signbiblio

Signbiblio

Voorlopig geen coffeeshop in Westland

Er komt voorlopig geen coffeeshop in de gemeente Westland. Hoewel vier partijen het liefst zien dat er op korte termijn een 'maatschappelijk georiƫnteerde' coffeeshop komt in de gemeente, blijkt er geen raadsmeerderheid voor het voorstel te zijn. Dat blijkt uit een belronde van de WOS.

D66, GroenLinks, PvdA en GemeenteBelang Westland dienen dinsdagavond een voorstel in om het voor coffeeshops mogelijk te maken zich in de gemeente te vestigen. De partijen haken met hun motie in op de actie van burgemeester Van Ardenne, die Westland in oktober vorig jaar heeft aangemeld voor een proef met een gesloten cannabisketen. Volgens de opstellers van de motie is een voorwaarde om mee te doen met het experiment namelijk, dat de legaal geteelde cannabis verkocht kan worden binnen de gemeentegrenzen.

Maar zoals het nu uitziet, gaat de motie het niet redden. CDA, ChristenUnie-SGP en Westland Verstandig zijn, welliswaar met verschillende redenen, tegen de motie. Voor VVD is het een vrije kwestie, maar ook binnen die partij is er geen enthousiasme te vinden. Alleen LPF Westland twijfelt nog over wat te doen. Maar zelfs als de partij voor het voorstel stemt, zijn er niet genoeg voorstemmende partijen om het voorstel aan te nemen in de raad.

Categorieen:
Westland Politiek