Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voorlopig geen huizen op 'Tuin van der Lely'

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 18 augustus 2017 11:50

Foto: Google Earth


Het zal nog wel even duren voordat er huizen worden gebouwd op de vijf hectare grond aan de Poeldijkseweg in Wateringen, dat 'Tuin van der Lely' wordt genoemd. Het was de bedoeling dat in het voorjaar van 2018 de eerste sleutels zouden worden uitgereikt, maar de gemeente kan pas in december dit jaar met een gebiedsvisie naar de gemeenteraad komen.

De raad besloot in maart vorig jaar dat er versneld sociale woningbouw zou worden gerealiseerd op het voormalige tuinbouwgebied. Corporatie Wonen Wateringen zou daar 150 huizen gaan bouwen. Het blijkt echter onmogelijk om de nieuwbouwwijk op korte termijn te ontsluiten. Ontsluiting op de Ambachtsweg of op de Poeldijkseweg in de buurt van de rotonde is vanuit verkeersveiligheid geen optie, zo heeft B en W de raad laten weten.

Om de wijk verder richting Wippolderlaan op de Poeldijkseweg te kunnen ontsluiten, moet er gebruik worden gemaakt van de grond van andere grondeigenaren. "Deze grondeigenaren zijn ook ontwikkelende partijen en willen eerst zekerheid over hun mogelijkheden voor woningbouw, voordat zij meewerken aan het realiseren van een ontsluiting", aldus B en W.

Daarom is besloten eerst een gebiedsvisie op te stellen. Het uitstel is voor Westland Verstandig aanleiding om het college op 30 augustus te bevragen. De fractie stelt dat de betreffende grondeigenaren voor de gemeente bekende partijen zijn waarmee vaker zaken worden gedaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS