Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voorlopig geen technisch onderwijs in Maassluis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 25 februari 2020 15:20

Foto: archief


De plannen voor technisch onderwijs in Maassluis worden voorlopig in de ijskast gezet. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief. Reden hiervoor is dat bedrijven onvoldoende budget hebben om in het onderwijs te investeren.

Hoewel de vraag naar goed technisch gekwalificeerd personeel hoog is, zeggen bedrijven niet genoeg mogelijkheden te hebben om te investeren in het technisch onderwijs.

Het onderzoek naar mogelijkheden voor de onderwijsvorm kwam er na een motie van de PvdA. Die partij kwam in november 2018 met het voorstel nadat onderwijsgroep Lentiz besloot te stoppen met het aanbieden van onderwijs op vmbo-niveau in de stad. Nu legt Lentiz zich in Maassluis alleen nog toe op het meer theoretische mavo, havo en vwo.

Hoewel het aanbieden van technisch onderwijs in Maassluis er voorlopig niet in lijkt te zitten, gaat verantwoordelijk wethouder Fred Voskamp nog wel in overleg met wethouders in de regio om te kijken naar andere mogelijkheden voor technisch onderwijs.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS