Archief
 Archieffoto Thom Voskamp

Archieffoto Thom Voskamp

Voorlopig geen vierde veld voor hockeyvereniging Westland

Hockeyvereniging Westland hoeft voorlopig niet te rekenen op een vierde veld. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de begrotingsvergadering van de gemeente Westland. De Naaldwijkse vereniging kreeg eerder nog te horen dat de gemeente ermee aan de slag zou gaan, maar tekorten nopen het college van burgemeester en wethouders tot andere keuzes, zo liet financieel wethouder Ben van der Stee weten.

Voorzitter Maarten van der Starre hield nog een vurig pleidooi voor de aanleg van een vierde veld. Volgens hem kan de enige hockeyvereniging in de gemeente nu niet uitbreiden en is er al een ledenstop ingevoerd. Ook oppositiepartij GemeenteBelang Westland liet weten de aanleg van een vierde veld zeer belangrijk te vinden. Een motie van die partij haalde het, tot teleurstelling van de betrokkenen, echter niet.

Toch is het niet zo dat het hockeyveld er per definitie nooit zal komen. Sportwethouder Pieter Varekamp liet doorschemeren dat hij begin volgend jaar nog eens met de betrokken partijen en de raad wil praten over de toekomst van sportpark De Hoge Bomen. GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer vond dat wat teleurstellend. Hij vindt dat er snel actie ondernomen moet worden.