Archief
Akkerleven in Schipluiden - Foto Google Streetview

Akkerleven in Schipluiden - Foto Google Streetview

Voorlopig geen woonzorggebouw voor ouderen in Den Hoorn

Er komt in de nabije toekomst geen woonzorggebouw voor ouderen in Den Hoorn. Dat schrijven burgemeester en wethouders in Midden-Delfland naar aanleiding van een motie van het CDA. Die vroeg de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken.

In Maasland (Singelhof) en Schipluiden (Akkerleven) zijn momenteel al woonzorgvoorzieningen voor dementerende ouderen, maar in Den Hoorn is die er nog niet. En hoewel het beleid is om zo lang mogelijk thuis te wonen, "komt er een moment dat dit niet meer mogelijk is", schreef het CDA in november.

Het college heeft contact gezocht met Pieter van Foreest, maar die ziet in de nabije toekomst geen aanleiding. "Pieter van Foreest geeft ook aan dat woonzorgvoorziening Akkerleven in Schipluiden ook voor ouderen in Den Hoorn bestemd is.", aldus B en W.



Toch leek er een kans te komen, toen particuliere initiatiefnemers met een aanvraag kwamen voor voorziening voor ouderen met vergevorderde dementie in Den Hoorn. Hoewel dit initiatief op dat moment in strijd was met de regels van het bestemmingsplan, reageerde het college in oktober 2018 positief. "Echter is het college op 11 april geïnformeerd dat de locatie door de eigenaar is verkocht aan een andere gegadigde. Hoewel de gemeente geen alternatieve locaties in eigendom heeft in Den Hoorn, blijven we vanzelfsprekend in gesprek met de initiatiefnemers."