Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voorman Westland Verstandig haalt uit naar wethouder Rijneveen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 21 september 2017 21:52

Foto: Peter Duijsens - Archieffoto Fred van der Ende


Fractievoorzitter Peter Duijsens (Westland Verstandig) heeft in een commissievergadering van de gemeenteraad fel uitgehaald richting wethouder Frank Rijneveen. Volgens Duijsens zou de wethouder nog geen wezenlijke stappen hebben gezet bij het vinden van de nodige onderkomens voor arbeidsmigranten.

Aan de orde was het onder leiding van Rijneveen ontwikkelde Actieprogramma Tijdelijke Huisvesting Arbeidsmigranten, waarbij in de komende maanden kansrijke locaties in beeld moeten worden gebracht. Duijsens had weinig waardering voor de gang van zaken tot dusver. "Dit lijkt op doorschuiven naar de toekomst.(…) We zijn geen spaan verder." 

"Keihard gewerkt"
Wethouder Rijneveen voelde zich onrecht aangedaan. "Ik trek mij dat zeer aan", was zijn reactie. "Wij hebben juist de hele zomerperiode door keihard gewerkt." Hij somde een reeks van noodzakelijke activiteiten op en meldde ook, dat er in de afgelopen periode goede afspraken zijn gemaakt met tuindersorganisatie LTO, met de Westlandse Vereniging van Uitzendbureaus en dat er ook met de woningcorporaties is gesproken.

Maar dit verweer maakte geen indruk op de fractievoorzitter van Westland Verstandig. "Er is nog geen één bed geregeld en over drie maanden ook nog niet. Ja, er zijn mooie nota's geschreven en er is 'met de hele wereld' koffie gedronken en overlegd", aldus Duijsens.

Commissievoorzitter Cor van der Mark besloot resoluut een eind aan het agendapunt te maken, om de woordenstrijd tussen de wethouder en de voorman van Westland Verstandig niet uit de hand te laten lopen.

Kleine Woerdlaan

De gespannen verstandhouding tussen Duijsens en Rijneveen was al eerder ontstaan, toen huisvesting van arbeidsmigranten in een woning aan de Kleine Woerdlaan in Naaldwijk aan de orde was. Daar zouden tien Bulgaren voor overlast zorgen, zo stond in vragen die Westland Verstandig op 26 juni bij het college van B en W had ingediend. Feitelijk liep Duijsens' partij echter voor de muziek uit, want de nieuwe huurder van de woning zou pas op 3 juli de sleutel krijgen. Volgens Rijneveen probeert Duijsens de huisvesting van arbeidsmigranten in een kwaad daglicht te stellen.

Na de behandeling van het Actieprogramma Tijdelijke Huisvesting Arbeidsmigranten kwam er opnieuw een 'arbeidsmigrantenwoning' ter sprake, nu aan de Oleander in Naaldwijk. Opnieuw vlogen de twee elkaar in de haren. "Het is onbeschrijfelijk wat je daar aantreft", stelde Duijsens. "U maakt zichzelf volkomen belachelijk", reageerde Rijneveen.

En opnieuw greep commissievoorzitter Van der Mark in: "Ik stop nu deze discussie."
 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS