Archief
Archief WOS

Archief WOS

Voortzetting herijking huishoudelijke hulp gaat GBW te ver

Voor GemeenteBelang Westland (GBW) was het dinsdag niet langer vol te houden om het college van B en W vanwege de coronacrisis niet 'lastig te vallen' met schriftelijke vragen. "Maar nood breekt wet", aldus de fractie. Aanleiding is de gang van zaken met betrekking tot de huishoudelijke hulp op grond van de WMO.

"Wij zijn er in de afgelopen dagen door meerdere Westlanders op attent gemaakt dat door (of namens) de gemeente Westland telefonisch gesprekken worden gevoerd in het kader van de transitie naar resultaatgericht indiceren van de WMO-voorziening hulp bij het huishouden", aldus GBW

De fractie stelt dat de ondersteuning die aan ouderen door professionele hulp- en zorgorganisaties en/of door mantelzorgers wordt geboden onder druk staat. "Het zorgt voor verwarring, onzekerheid en ongerustheid bij hen. Er zijn schrijnende situaties bij oudere en kwetsbare inwoners van Westland die in een wankel evenwicht nog alleen of samen thuis wonen", verklaart GBW.

"Met dat besef is het werkelijk onvoorstelbaar dat gemeente Westland in deze situatie het proces van (her)indiceren van de WMO-voorziening hulp bij het huishouden onverminderd voortzet. Langs 'informele weg' is het onze fractie spijtig genoeg niet gelukt uw college op andere gedachten te brengen."

De fractie wil dat het college met onmiddellijke ingang (en voor de duur dat coronamaatregelen van toepassing zijn) alle activiteiten die door of namens de gemeente Westland in het kader van het herindiceren van de WMO-voorziening 'Hulp bij het huishouden' worden uitgevoerd, te staken.

Verder wil GBW dat de besluiten in het kader van dit proces die sinds 12 maart 2020 zijn genomen, worden herroepen.

Categorieen:
Westland Politiek