Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Voorzitter Baan wil meer interactie tussen corso en publiek

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 1 augustus 2019 14:38


Rob Baan beleeft komend weekeinde zijn eerste Varend Corso als voorzitter. De directeur van Koppert Cress nam eerder dit jaar het stokje over van Pleun van der Ende. Baan denkt al volop na over mogelijkheden om het varende bloemen- en groentefestijn aantrekkelijker te maken voor het publiek, zo vertelde hij donderdagochtend in het programma Gardien Tot Tien op WOS Radio.

Hoewel Baan pas een paar maanden voorzitter is, is hij geen nieuweling in het corso. Al zeker tien jaar vaart hij met een boot van zijn eigen bedrijf mee in de stoet. Ook zijn nieuwe rol weerhoudt hem daar niet van. "Vrijdag doe ik bij de officiële start in De Lier de openingsspeech. Daarna komt mijn boot aangevaren en stap ik op, terwijl de receptie doorgaat. Het is te leuk om het niet te doen. Op die boot staan is zó inspirerend en het is mooi om al die blije gezichten langs de kant te zien."

Toch heeft hij nog wel wat puntjes van kritiek. Zo verbaast hij zich jaar in, jaar uit dat vrijwel iedereen langs de kant geïnteresseerd is in de boten, maar dat veel mannen achteraan aan een tafel staan te 'bieren' met hun rug naar het water toe. "Dat is zeer beledigend, draai je in elk geval om."

Ook was Baan in het verleden niet altijd even tevreden over de aankomst in Maassluis. "Je komt binnengevaren en mensen druipen af. We hebben 50.000 mensen op de been, dat is toch een feestje?!" Daarom is de voorzitter blij dat de stoet nu kan doorvaren tot aan de Monstersche Sluis, waar ook wordt aangemeerd. "Ik hoop dat de horeca daar op inspeelt en er een gezellig plekje van maakt."

Baan wil sowieso meer interactie met het publiek. "Hoe gekker, hoe mooier. Mijn droom is altijd geweest om een tent over het water heen te laten zetten met daarin aan beide kanten decor en daar met de boten doorheen te varen. Ik zou niet weten waar het moet, maar zoiets. Stel je voor dat daar een band staat te spelen en dat de boten daar doorheen varen, dat zou bizar zijn."

Sponsors
Het Varend Corso wordt ieder jaar gesteund door, volgens Baan, honderden bedrijven die bloemen, groenten en andere spullen leveren. De nieuwe voorzitter hoopt ook daar meer aandacht aan te kunnen geven. "Bijvoorbeeld in Tour de France-stijl, dat je eerst een reclamekaravaan hebt, dan de boten, dan weer een reclamekaravaan en dan weer boten."

In september evalueren
Een maand na het Varend Corso komt de organisatie weer bij elkaar om te kijken naar het volgende jaar. Eerder liet Baan al weten in de toekomst mogelijk Rotterdam en Den Haag aan te doen. Maar ook kleine veranderingen moeten worden bekeken. Zo hoopt Baan het aantal dubbelingen in de route te kunnen verminderen.

Ook eerste van Bouke Arends
Burgemeester Bouke Arends van Westland beleeft eveneens zijn eerste Varend Corso. Arends houdt net als Baan een toespraak bij de officiële opening in De Lier. Baan: "Ik denk dat hij zijn ogen uitkijkt en nog trotser wordt op Westland. Als je dit mag vertegenwoordigen… wow!"


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS