Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vrachtwagens door delen data sneller van Honselersdijk naar Aalsmeer

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 18 april 2019 15:31

Foto: Google Streetview


Naar verwachting rijden na de zomer de eerste vrachtwagencolonnes 'met voorrang' van de bloemenveiling in Honselersdijk naar die in Aalsmeer. De vrachtwagens krijgen door middel van het delen van data voorrang bij verkeerslichten, waardoor zij sneller van A naar B rijden.

Transporteurs die willen meedoen, krijgen een kastje dat zij in de vrachtwagens plaatsen. Dit kastje deelt in eerste instantie informatie over de beginlocatie met de wegbeheerder. Wanneer er drie vrachtwagens tegelijk bij de veiling wegrijden, wordt dit gezien als een 'mini-cordon'. Zij krijgen dan voorrang boven de rest van het verkeer bij verkeerslichten. Dit wordt gedaan op basis van de informatie die de vrachtwagen onderweg deelt.

Volgens de Greenport West-Holland, een van de initiatiefnemers van het project, zijn de voordelen groot. Zo zijn transporteurs sneller en met minder brandstofkosten op de plek van bestemming. Dit zorgt tevens voor minder CO2-uitstoot. Daarnaast heeft de wegbeheerder beter inzicht in welke verplaatsingen er zijn op de belangrijkste routes.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS