Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vreemdelingen aangetroffen in vrachtwagens Hoek van Holland

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: woensdag 7 augustus 2019 17:03

Foto: Archief Fred van der Ende 1


De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagavond in Hoek van Holland 21 vreemdelingen aangetroffen die verstopt zaten in een koelwagen. Eerder op de dag werden er twee vluchtelingen in een vrachtwagen ontdekt.

De Marechaussee controleerde met een zogeheten 'migratiecontrolehond' een vrachtwagen met oplegger die naar Engeland zou reizen. De hond sloeg aan bij de koeltrailer: daarin bleken 21 personen bovenop dozen te zitten, onder wie ook kinderen. De vluchtelingen verkeerden in goede gezondheid. Waarschijnlijk zijn ze van Vietnamese afkomst. 


De 25-jarige Ierse chauffeur van de vrachtwagen werd aangehouden. De Marechaussee verdenkt hem van mensensmokkel. 

Dinsdagmiddag was al een 47-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden. In zijn wagen zaten twee Irakese mannen verstopt tussen een lading wasmachines. Ook deze verdachte zit vast. 

De Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar beide zaken, onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS