Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vreugdenhil: Alle afspraken huishoudelijke hulp worden opnieuw bekeken

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 21 mei 2019 20:34

Foto: Piet Vreugdenhil


Alle 140 afspraken die sinds 1 januari dit jaar zijn gemaakt op het gebied van huishoudelijke hulp worden opnieuw bekeken. Dat heeft wethouder Piet Vreugdenhil van Westland dinsdagavond gezegd. Hij reageert daarmee op de motie van de voltallige oppositie, die de zogeheten herindicering compleet wil terugdraaien.

Het toekennen van huishoudelijke hulp in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is al wekenlang een discussie in de Westlandse gemeenteraad. Meerdere ouderen hebben geklaagd over de vaststelling van het aantal uren hulp dat ze voortaan krijgen. Sinds 1 januari van dit jaar wordt bij circa 1.700 ouderen door middel van zogeheten keukentafelgesprekken vastgesteld wat ze zelf nog kunnen, wat familie en vrienden kunnen doen en wat de huishoudelijke hulp zou moeten doen.

Maar na alle kritiek heeft de wethouder nu dus besloten om de situatie opnieuw te beoordelen. "We bieden maatwerk. Elke beschikking gaan we opnieuw bekijken. We benaderen mensen persoonlijk en zoeken oplossingen voor knelpunten." Bovendien wil Vreugdenhil een externe- en onafhankelijke instantie over de gemeentelijk schouder mee laten kijken: "Opdat we met elkaar leren en geadviseerd kunnen worden over structurele oplossingen." 

De wethouder geeft wel mee dat nog onduidelijk is welke financiële consequenties dit zal hebben.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS