Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vreugdenhil bijt van zich af in Westlandse raad

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 5 juli 2016 15:07

Foto: Fred van der Ende


Piet Vreugdenhil heeft dinsdagmiddag flink van zich laten horen in de Westlandse gemeenteraad. Hij noemde de klacht van John Witkamp van de LPF en Peter Duijsens van Westland Verstandig over zijn stemgedrag van vorige week dinsdag over basisscholen stuitend, politiek vandalisme en politieke intimidatie.

Vreugdenhil stemde vorige week dinsdag mee over de komst van een islamitische school en krediet voor het kinderopvang gedeelte in een nieuw schoolgebouw van de protestantse basisscholenkoepel PCPOW. LPF en Westland Verstandig zijn het hier niet mee eens, omdat Vreugdenhil naast fractievoorzitter van het CDA ook bestuursvoorzitter is van PCPOW.

Maar Vreugdenhil stelt dat iedereen wist dat hij voor PCPOW werkzaam is en dat hij het altijd netjes meldt als hij persoonlijk betrokken is bij onderwerpen over basisscholen. Hij stemt dan ook gewoon mee over de komst van de islamitische basisschool Yunus Emre. Hij stelt verder dat dit voor LPF de laatste strohalm is om een islamitische basisschool tegen te houden.

Presidium
Ook de voorzitter van de raad, Sjaak van der Tak, sluit zich aan bij de woorden van Vreugdenhil en vindt dat dit soort zaken vooraf in het presidium moeten worden besproken. De stemming over krediet voor de nieuwbouw van de Ichthus/Immanuelschool in Monster is wat hem betreft geldig en van kracht.

Witkamp liet weten dat zijn fractie de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat vragen een genomen besluit van de gemeenteraad over de komst van de islamitische school ongeldig te verklaren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS