Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Vrijspraak voor verdachte van dreigmails bij WOS

De 35-jarige Maassluizer die verdacht werd van het bedreigen van WOS Media is donderdag vrijgesproken. Er is volgens de politierechter niet overtuigend bewezen, dat de in september 2016 bij de omroep binnengekomen dreigmails van hem afkomstig waren. Daartoe had in het onderzoek binnen een jaar het betrokken IP-adres vastgesteld moeten worden, maar dat is niet gebeurd.

De bedreigingen begonnen op zaterdag 24 september 2016 nadat de WOS had bericht over nieuwe vernielingen in de Burgemeesterswijk door een "groep baldadige jongens met een Marokkaanse achtergrond". Ene zich 'Rico' noemende afzender eiste dat het bericht aangepast zou worden. Hij sprak daarbij de hoop uit, "dat jullie gebouw in 's-Gravenzande het volgende doelwit wordt."



In de nacht van zaterdag op zondag werd op de parkeerplaats voor het omroepgebouw in 's-Gravenzande het portier van een auto met daarop de logo's van WOS en Omroep West ingetrapt. Na berichtgeving over de vernieling van de bedrijfswagen nam dezelfde afzender met nadruk afstand van de vernieling. Die zou niks met de 'dreigmails' te maken hebben "waarschijnlijk was het jullie tuig: dronken boeren". Naar aanleiding van een bericht over het bezoek van PVV-leider Geert Wilders aan de Burgemeesterswijk ontving de WOS opnieuw een mail die voorzien was met scheldwoorden.

De 35-jarige verdachte heeft bij een verhoor door de politie, zo'n twee jaar geleden, de vernieling aan de auto ontkend en beriep zich verder op zijn zwijgrecht. Bij de politierechter ontkende hij iets te maken te hebben met de vernielingen en de bedreigingen. De officier van justitie bleef zich echter verbazen over het feit dat de verdachte zich tijdens het politieverhoor beriep op zijn zwijgrecht als het gaat om de bedreigingen.

Het openbaar ministerie verweet de verdachte een vorm van cyberpesten en stelde dat dit een maatschappelijk probleem is geworden. Uiteindelijk eiste de officier van justitie 40 uur werkstraf of 20 dagen vervangende hechtenis voor bedreiging en strafbare dwang. Hoewel de rechter geneigd was om erin mee te gaan en ook wel bewijs zag, vond het ze onvoldoende: "En bij twijfel moet je niet inhalen, dus vrijspraak."

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen