Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vrijwel alle scholen doen mee aan uurtje 'staking'

Vrijwel alle basisscholen in onze regio doen mee aan de zogeheten 'prikactie', waarbij basisschooldocenten een uur later beginnen dan normaal. De docenten voeren actie voor minder werkdruk en een hoger salaris.

Ook elf PCPOW-basisscholen zullen komende dinsdag een uur later beginnen. De scholenkoepel geeft daarmee gehoor aan de landelijke oproep om op die dag te staken. Eerder was al bekend dat ook alle zestien scholen van onderwijsorganisatie WSKO meedoen aan de actie. Van de aangesloten PCPOW-scholen hebben alleen de Groene Oase uit Maasland, De Kameleon uit ‘s-Gravenzande en de Prins Willem Alexanderschool uit De Lier kenbaar gemaakt niet deel te zullen nemen. Mogelijk komen zij wel met eigen acties.

Ludieke actie
Bij Stichting Openbaar Onderwijs Westland doen 8 van de 10 basisscholen mee aan de staking. "Er zijn nu 66 leerkrachten die aangegeven hebben de werkzaamheden voor een uur te zullen neerleggen", zegt Jan van den Broek, voorzitter van het college van bestuur. Ook zijn 18 parttimers die niet hoeven te werken solidair met de leerkrachten. De twee scholen die niet meedoen (De Kykert in Wateringen en De Schutse in Maasland) hebben een ludieke actie verzonnen.

In Maassluis doen de beide katholieke basisscholen ook mee met de actie, evenals vrijwel alle basisscholen van de stichting Un1ek. Toevallig was bij christelijke basisschool de Regenboog voor dinsdag al een studiedag voor docenten gepland waardoor er voor de leerlingen geen verschil is. Ook de drie openbare basisscholen en de montessorischool in Maassluis doen mee. Alle Hoekse basisscholen nemen eveneens deel aan de actie.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS