Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VSP bezorgd over verschraling openbaar vervoer

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 26 november 2019 11:28

Foto: Screenshot uit commercial RET


De Verenigde Senioren Partij maakt zich zorgen over de verschraling van het openbaar vervoer in Maassluis. Dat blijkt uit een open brief. De partij vindt dat lijn 34 van vervoerder EBS en lijn 126 van de RET te weinig haltes in Maassluis West aandoen. En dat terwijl in de avonduren de 'Stop en Go-belbus' (lijn 526) wel naar het westen van de stad gaat.

Sinds de start van de metroverbinding hebben er wijzigingen plaatsgevonden. Buslijn 226, die in de ochtend als extra bus reed, is bijvoorbeeld helemaal geschrapt. Lijn 126 gaat voortaan maar tot station Maassluis-West en buslijn 34 (eerder nog 33) rijdt voortaan via de Westlandseweg in plaats van via de Merellaan.

Grootste verandering is dat in de avonduren en op zondag er een aangepast busje rijdt onder de noemer Stop en Go. Dat busje moet minimaal een kwartier van te voren worden gereserveerd via een app of een telefoonnummer van vervoerder RET.

Overigens was in 2017 al duidelijk dat deze wijzigingen zouden plaatsvinden, toen werden de plannen van de vervoersautoriteit Metropoolregio Rotterdam Den Haag namelijk bekend. Het Maassluise college van burgemeester en wethouders heeft toen ook al kritiek geuit op een aantal wijzigingen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS