Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VSP Maassluis stapt uit de coalitie, wethouder trekt zich terug

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 5 september 2016 22:01


De Verenigde Senioren Partij Maassluis trekt zich terug uit de coalitie met VVD, PvdA en CDA. David van der Houwen treedt verder onmiddellijk af als wethouder van onder meer cultuur. Dat heeft de partij laten weten.

De VSP zegt in een verklaring tot de conclusie te zijn gekomen dat de partijen uit elkaar zijn gegroeid en dat er geen basis meer is voor verdere constructieve samenwerking. "Wij zijn in mei 2014 vol goede moed aan de coalitie begonnen, maar gaandeweg zijn er steeds meer onderlinge irritaties ontstaan. Daarbij is duidelijk geworden dat we op een aantal onderwerpen van mening verschillen", aldus VSP-fractievoorzitter Jan van der Maarel.

Daarnaast vindt de VSP dat vanuit de coalitie in toenemende mate sprake is van een gebrek aan loyaliteit bij de behandeling in commissies en raad van belangrijke dossiers in de portefeuille van de wethouder die namens de VSP deel uitmaakt van het college van B&W. 


Dinsdag vindt er een debat plaats over het verleden en de toekomst van Theater Koningshof. Van der Maarel laat desgevraagd tegenover de WOS weten: "We wilden het debat van dinsdag niet afwachten. De toon van de vergadering van vorige week dinsdag was niet leuk. We hebben in de fractie overlegd en we besloten er een punt achter te zetten. We staan nog steeds schouder aan schouder met onze wethouder."

Wethouder Van der Houwen kreeg in de afgelopen twee jaar vooral kritiek op zijn houding in de zaken rondom Theater Koningshof en het dossier van sociaal werkbedrijf Stroomopwaarts.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS