Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VSP verbaasd over studentenhuisvestingsuitspraak Haan

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 18 september 2019 01:11

Foto: Edo Haan tijdens Het gesprek met de burgemeester


De VSP vindt het nogal opmerkelijk dat burgemeester Edo Haan het huisvesten van studenten in Maassluis als een realistisch scenario ziet. Haan vertelde over dat scenario in het tv-programma Het gesprek met de burgemeester van de WOS. Voor de VSP reden om er vragen over te stellen tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraad. Burgemeester Haan is zich van geen kwaad bewust en stelt dat het hem vooral gaat over de toename van de mobiliteit.

Fractieleider Ton Luijendijk wilde na vragen en opmerkingen van inwoners wel eens weten waar in de stad Haan de studenten zou willen huisvesten: "Immers de wachtlijsten voor geschikte woningen voor Maassluise jongeren is lang." Bovendien vraagt Luijendijk zich af of de raad wel studenten wil laten wonen in de Maassluis. Hij roept de burgemeester op om de raad voortaan vooraf mee te nemen in het hardop denken over de toekomst van de stad.

De burgemeester geeft aan dat hij in het tv-programma slechts wat heeft zitten dagdromen: "Het was niet mijn bedoeling om deze hele discussie uit te lokken over waar we al die mensen willen huisvesten. Maar ik denk wel dat het (met de komst van de metro red.) aantrekkelijk wordt om in een stad te wonen, die misschien niet qua uitgaansleven alles heeft, maar wel waar het rustig wonen is. En om elders te werken of te studeren. Die voordelen heb ik willen benoemen."

Haan denkt dat de frequentie van de nieuwe metroverbinding wat gaat betekenen voor de stad. "We kunnen denken aan woon-werkverkeer, woon-shopverkeer en het woon-uitgaansverkeer. Beide kanten op." Hij verwacht dat de stad ook aantrekkelijker wordt voor bedrijven:"In zekere zin zullen wij een soort buitenwijk van Rotterdam worden, in fysieke zin bedoel ik."

Na de uitleg van Haan ging Luijendijk om en gaf hij de burgemeester gelijk. Wel wijst de fractieleider van de VSP erop dat veel mensen in de stad iets vinden van de uitspraak die hij deed bij de WOS. Haan riep vervolgens iedereen die commentaar heeft op de uitspraak, het complete interview te bekijken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS