Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vuurwerkondernemer: 'we laten ons dit feest toch niet afpakken?'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 7 januari 2020 17:44


Bij vuurwerkverkoper Marcel Koene uit 's-Gravenzande komt het stoom uit zijn oren. Vier weken na 'een goed gesprek' met burgemeester Bouke Arends van Westland over vuurwerkverkoop, pleit diezelfde burgemeester nu voor een algeheel verbod op consumentenvuurwerk in Westland. De ondernemer voelt zich belazerd.

Eind november is burgemeester Arends op bezoek bij ondernemer Koene van tuincentrum De Carlton. De burgemeester reikt de titel van het NK Kerstdorp bouwen uit en daarna is er een gezellig gesprek over het tuincentrum, de vuurwerkverkoop in de laatste dagen van het jaar en dat De Carlton vuurwerkvoorlichtingslessen geeft op basisscholen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht. De burgemeester vraagt volgens Koene zelfs nog of de gemeente Westland moet helpen bij die lessen, maar dat is niet nodig.

Traditie

De roep om een vuurwerkverbod maandag komt voor de vuurwerkverkoper dan ook als een donderslag bij heldere hemel. "Waarom moet Westland hierin voorop lopen?", vraagt de ondernemer zich af. "De vuurwerktraditie is hier zo diep geworteld. Ik heb niet voor niets een van de grootste vuurwerkwinkels van het land."

De burgemeester vindt schade en overlast voor inwoners, handhavers en hulpverleners te groot. "Als je een traditie in ere wilt houden, moet je daar als samenleving echter wel verantwoordelijk mee kunnen omgaan", aldus Arends. Maar daar zit volgens Koene niet het probleem. "Het illegale vuurwerk is het probleem en moet je keihard aanpakken en handhaven. Want we willen het feetje van oud en nieuw toch niet zomaar laten afpakken?"

In gesprek
Marcel Koene wil met de burgemeester en met voor- en tegenstanders van een vuurwerkverbod in gesprek. De ondernemer ziet overigens veel meer in een landelijke aanpak, en niet op gemeentelijk niveau.

De politiek in Westland is verdeeld over een algeheel vuurwerkverbod. D66 Westland komt over twee weken met een motie om consumentenvuurwerk in Westland te verbieden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS