Archief
Google Streetview

Google Streetview

VVD: Maak 'verlengde Noordvliet' verkeersveiliger

De 'verlengde Noordvliet' in Maassluis moet een stuk verkeersveiliger, vindt VVD Maassluis. De fractie heeft naar aanleiding van een bewonersbrief schriftelijke vragen gesteld aan het Maassluise bestuurscollege over met name de verkeersproblematiek bij de smalle eenrichtingsweg.

Sinds het moment dat de Lijndraaiersbrug weer gemotoriseerd is en vaker door het vaarverkeer gepasseerd wordt, is de verkeersveiligheid volgens het bewonerscomité 'Verlengde Noordvliet' afgenomen. Nu de brug vaker open gaat, maken bestuurders van auto's en vrachtwagens steeds meer gebruik van de sluiproute naar Maasland.

Verder wijst het comité erop dat er niet alleen een forse toename van sluipverkeer op de Noordvliet is. Ook steeds meer bezorgingsdiensten rijden met een veel te hoge snelheid op hun brommers en elektrische fietsen over de smalle straat.

Ten slotte denkt het comité dat de trillingen die door alle extra verkeersbewegingen worden veroorzaak,t ook schade kan veroorzaken aan de vele monumentale panden die langs de Noordvliet staan.

De VVD wil dan ook van het college weten welke plannen de gemeente heeft voor de fysieke inrichting van het genoemde gebied om de situatie te verbeteren. Hierbij kan ook worden gedacht aan duidelijke bewegwijzering en meer controles door de gemeentelijke handhavingsdienst, zo geven de liberalen aan het college mee.