Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VVD Maassluis op vingers getikt voor voorkeursbehandeling moslims

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: maandag 13 mei 2019 12:41

Foto: Maassluise politici bezoeken Islamitisch Centrum


De VVD in Maassluis is op de vingers getikt door de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) Rijnmond. De reden: een voorkeursbehandeling voor islamitische volgers van de partij. De fractie wenste op haar Facebookpagina moslims een fijne Ramadan. De jongerenorganisatie vindt dit problematisch aangezien er in het afgelopen jaar nooit dergelijke erkenning was voor christelijke tradities.

De JOVD stelt dat christenen te maken hebben met een steeds grotere vijandigheid. Zo wordt een rapport aangehaald, waarvan de conclusie is dat aanhangers van de religie de meest vervolgde groep ter wereld zijn. "De benarde situatie waarin het christendom zich bevindt, maakt de dubbele standaard van de VVD Maassluis nog schrijnender", aldus de JOVD in haar persbericht.

Dick Snoeck, fractievoorzitter van de VVD, vind het bericht "storm in een glas water". De partij was namelijk uitgenodigd om mee te doen aan de Iftar, het nuttigen van een maaltijd na zonsondergang tijdens de Ramadan. Als we ergens voor uitgenodigd worden dan komen we en dat zou evengoed gelden voor een paasbrunch in een kerk, aldus Snoeck.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS