Archief

VVD Maassluis op vingers getikt voor voorkeursbehandeling moslims

De VVD in Maassluis is op de vingers getikt door de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) Rijnmond. De reden: een voorkeursbehandeling voor islamitische volgers van de partij. De fractie wenste op haar Facebookpagina moslims een fijne Ramadan. De jongerenorganisatie vindt dit problematisch aangezien er in het afgelopen jaar nooit dergelijke erkenning was voor christelijke tradities.

De JOVD stelt dat christenen te maken hebben met een steeds grotere vijandigheid. Zo wordt een rapport aangehaald, waarvan de conclusie is dat aanhangers van de religie de meest vervolgde groep ter wereld zijn. "De benarde situatie waarin het christendom zich bevindt, maakt de dubbele standaard van de VVD Maassluis nog schrijnender", aldus de JOVD in haar persbericht.

Dick Snoeck, fractievoorzitter van de VVD, vind het bericht "storm in een glas water". De partij was namelijk uitgenodigd om mee te doen aan de Iftar, het nuttigen van een maaltijd na zonsondergang tijdens de Ramadan. Als we ergens voor uitgenodigd worden dan komen we en dat zou evengoed gelden voor een paasbrunch in een kerk, aldus Snoeck.

Categorieen:
Maassluis Politiek