Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

VVD: Straten vernoemen naar Westlandse verzetshelden

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 3 oktober 2019 13:36

Foto: Google Streetview


VVD Westland wil dat straten in nieuwbouwwijken worden vernoemd naar Westlandse militairen en verzetshelden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld en militairen van elders die in Westland sneuvelden. De partij doet die oproep in het kader van de viering 75 jaar vrijheid in 2019 en 2020.

"In Monster hebben we de Van Bemmellaan, in 's-Gravenzande de Albert Klingstraat en in Naaldwijk het F.V. Valstarplantsoen, maar veel meer vernoemingen zijn er niet", weet steunraadslid Peter Valstar. "Dat terwijl er honderden straten in Westland tegenwoordig alleen maar worden vernoemd naar knaagdieren, insecten en veldbloemen."

De partij heeft het college van burgemeester en wethouders inmiddels verzocht om in overleg met het Historisch Archief en de straatnamencommissie de mogelijkheden in kaart te brengen. Valstar: "Met het vieren van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020 zou het een mooi moment zijn om een aantal van deze helden te eren met een vernoeming."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS