Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Waarnemend burgemeester Van Ardenne blijft tot 2019

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 8 september 2017 00:31

Foto: Naktuinbouw Communicatie 1


De komende waarnemend burgemeester van de gemeente Westland, Agnes van Ardenne, blijft tot 1 januari 2019. Dat heeft burgemeester Van der Tak laten weten. Tot dusver was een globale verwachting "tot eind 2018" uitgesproken, nu is een concrete datum genoemd. Van Ardenne treedt per 1 oktober aan als tijdelijk eerste burger na het afscheid van Van der Tak.

Nadat eind mei de vacature was ontstaan - door de aankondiging van Van der Tak dat hij voorzitter van tuindersorganisatie LTO Glaskracht wordt - was men het er alom over eens, dat het nu een ongelukkige periode is om met een benoemingsprocedure aan de slag te gaan. De gemeenteraad verkeert namelijk in het slotjaar van de vierjaarlijkse termijn. Daarom heeft de Commissaris der Koning, Jaap Smit, na overleg met de Westlandse gemeenteraad, besloten om tot waarneming voor een langere periode over te gaan.

Profiel
De in maart te kiezen nieuwe gemeenteraad zal zich gaan bezighouden met het opstellen van het profiel voor een nieuwe burgemeester. Uit de mededeling van Van der Tak blijkt nu, dat Van Ardenne gedurende een periode van vijftien maanden aan het roer zal staan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS