Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Waterberging het 'Lierse putje' officieel geopend

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 7 maart 2019 08:19


Bewoners van De Lier zullen de broekspijpen bij de volgende hoosbui niet meer hoeven oprollen. Want het Putje van Westland, zoals het gekscherend wordt genoemd, heeft officieel sinds woensdag een ondergrondse waterbuffer voor de deur bij de bibliotheek aan de Van Rijnstraat.

Ondergelopen huizen en straten zijn geen uitzondering bij hevige buien in de Lier. De gemeente Westland en het hoogheemraadschap Van Delfland hebben al verschillende maatregelen genomen. Eén daarvan is een ondergrondse waterbuffer van 670 kubieke meter.

"Het is een fantastisch project", zegt Antoinette Jans van het Hoogheemraadschap van Delfland tegen mediapartner Omroep West. "Honderd procent garantie heb je natuurlijk nooit, maar de capaciteit van de berging is groot. Het water gaat de berging in en niet de huizen van de mensen. Dus de resultaten zijn meteen voelbaar."

Niet wachten op volgende plensbui
Wethouder Leen Snijders zegt trots te zijn op de waterbuffer. Maar hij gaat niet stil zitten wachten op de volgende plensbui. "We gaan in gesprek met de bewoners, want die hebben we keihard nodig om nog wat maatregelen te nemen. We gaan bijvoorbeeld de bestrating aanpakken." Nu lopen de wegen nog bol en stroomt het water naar de huizen toe, maar de wethouder wil holle straten aanleggen waardoor het water een andere loop krijgt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS