Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Waterings gezondheidscentrum in de knel

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 26 februari 2019 16:31

Foto: Links bij de vier pilaren het gezondheidscentrum - foto Google Streetview


Er is in Wateringen opwinding ontstaan over een mogelijk gedwongen vertrek van het gezondheidscentrum uit het pand aan Het Tolland 4. Als boosdoener wordt verhuurder Wonen Wateringen gezien, omdat die overweegt er zelf naartoe te verhuizen. Een inmiddels gestarte petitie heeft binnen een week tijd al bijna 1.100 steunbetuigingen opgeleverd.

Interim-directeur Marja Duiverman van de woningcorporatie windt er geen doekjes om. Wonen Wateringen houdt nu kantoor aan de Dorpskade, schuin tegenover het gezondheidscentrum. De corporatie is daar zelf huurder en kan een aanzienlijke besparing bereiken door ‘de weg over te steken’.

"Onze huurperiode loopt volgend jaar af en wij kunnen ongeveer 30 procent besparen. Wij moeten sober met ons geld omgaan. De huur die wij betalen, wordt immers opgebracht door onze eigen huurders", motiveert Duiverman.

Bij de hoofdhuurder van het gezondheidscentrum, Esther Dijkman, is het voornemen van Wonen Wateringen keihard aangekomen. Zij is zo’n twee jaar geleden min of meer noodgedwongen hoofdhuurder geworden van Het Tolland 4. "Wij zitten hier inmiddels met 31 ondernemers en het begint nu eindelijk een beetje lekker op gang te komen. De verhuurder kan dit eigenlijk niet maken", zegt Dijkman verongelijkt.

Zij hoopt Wonen Wateringen nog op andere gedachten te kunnen brengen. "Ik zoek geen strijd, maar hoop dat er meerdere opties serieus worden bekeken". Dijkman stelt, dat het eenvoudiger is om elders nieuwe kantoorruimte te vinden dan huisvesting voor een gezondheidscentrum met allerlei verschillende disciplines. Zij hoopt verder op een bemiddelende rol van de gemeente Westland.

Duiverman van Wonen Wateringen snapt heel goed de teleurstelling bij de ondernemers die nu in Het Tolland 4 zitten. "Wij willen echt niet als een olifant door de porseleinkast gaan. Wij willen goed nadenken over een goed alternatief voor ons allebei", zegt zij.

Een beslissing zal pas worden genomen als er een nieuwe bestuurder is bij Wonen Wateringen, mogelijk medio dit jaar.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS