Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wateringse wijnfles niet Stuk van het Jaar

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 29 oktober 2018 09:53


De wijnfles uit de jaren '90 met een etiket over de dreigende annexatie van Wateringen door Den Haag is niet uitgeroepen tot Stuk van het Jaar. Dat zijn namelijk de 'Kattebelletjes uit de Belgische Opstand' geworden, een inzending van het Centrum voor Familiegeschiedenis.

De afgelopen maand kon iedereen stemmen op archiefstukken, waaronder ook de Westlandse fles wijn. De fles was door het Historisch Archief Westland ingezonden en eindigde als 11e van de 44 inzendingen. Over twee jaar is er weer een Stuk van het Jaar verkiezing.

Oud-wethouder Jan Prins laat over de fles wijn weten: "Na de annexatie in 1993 kwam eind 1999 een tweede voorstel voor wederom een annexatie van een deel van Wateringen aan de orde. De cartoon heeft daar betrekking op. Samen met André van den Berg, toenmalig directeur van Wonen Wateringen is de actie toen opgezet. Met resultaat, want de wijk Essellanden bleef bij Wateringen. De wijn is dus een paar jaar jonger". Eerder werd aangenomen dat de fles uit 1993 dateerde.

In WOS Nieuws was eerder onderstaande reportage te zien over de fles wijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS