Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Waterman presenteert roman over Westlandse Brabander

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 21 september 2017 22:54


De Westlandse schrijver Paul Waterman brengt deze week zijn zesde roman uit. Het boek 'Johnny Kas' is gebaseerd op de jeugdjaren van oud-Heulenaar Harry Vollebregt, die zijn heil zocht in het westen van Brabant en daar een nieuw leven opbouwde.

In de jaren zestig van de afgelopen eeuw waren er veel jongens uit het Westland die in het weekend met hun ziel onder de arm liepen, omdat er hier niet veel te beleven was, zo stelt Waterman. Zij zochten hun vertier daarom in Brabantse plaatsen als Bergen op Zoom. De centen die werden verdiend met het keiharde werken in de kassen gingen op aan bier en aanverwante zaken en met hun snelle auto's en motoren probeerden ze er de meisjes te imponeren.

Heel wat van die jongens zijn in die streek blijven 'hangen', omdat ze uiteindelijk zijn getrouwd met een lokaal meisje en omdat ze het leven in Brabant als veel gemoedelijker ervaarden. Het boek gaat over één van die jongens. De titel 'Johnny Kas' is een bijnaam van Harry, een telg uit een tuindersgezin van elf kinderen.

Als je het boek leest, kom je in aanraking met het ellendige verhaal van een jongen die thuis een waar slavenhuishouden onderging, maar die door zijn wilskracht toch een heel ander pad wenste te kiezen, betoogt Waterman. Het voorwoord in het boek spreekt over een mislukte zaailing, wat zoveel wil zeggen dat hij niet is gaan doen waartoe zijn vader hem had bestemd.

Het boek wordt zaterdagmiddag ten doop gehouden in café-restaurant 'De Jachthaven' in Kwintsheul. Dat is de geboorteplaats van zowel Vollebregt als auteur Paul Waterman, die daar als Paul Vis ter wereld kwam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS