Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Waterschap herstelt dijken na langdurige droogte

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 18 april 2019 10:10

Foto: Twitter HH Delfland


Bij een aantal dijken in de regio heeft de langdurige droogte van vorig jaar een dusdanige schade opgeleverd, dat herstel door middel van het opvullen van de scheuren met klei, geen zin heeft. Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat het herstel daarom een stuk rigoureuzer aan te pakken. Het gaat onder meer om de dijk aan de Molenlaan in Schipluiden.

De toplaag van de getroffen dijken wordt omgespit, vervolgens gefreesd en daarna wordt het profiel van de dijk weer teruggebracht. Later wordt dan de dijk afgedicht met klei en ingezaaid met gras. De dijkinspecteurs van het waterschap houden de dijken nog een tijdje extra in de gaten. Op de dijk aan de Molenlaan mogen in de komende zeven maanden geen schapen lopen, zodat het bouwwerk de tijd krijgt om goed te herstellen.

Andere dijken die herstelt worden zijn die aan de Trekkade (0.75 km) tussen Vlaardingen en Schipluiden in en die aan de Zwethkade (0.2 km) bij Rotterdam.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS