Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Waterschapsbestuurder Middendorp krijgt boete voor mishandeling

Hans Middendorp, bestuurder van het Hoogheemraadschap van Delfland, is donderdag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een boete van 250 euro voor mishandeling. Dat meldt mediapartner Omroep West. Middendorp werd in mei naar eigen zeggen in een bos in Den Haag gebeten door een hond. Hierdoor ontstond ruzie met de eigenares van de hond. Middendorp zou de vrouw hierbij geduwd hebben, waarop zij zou zijn gevallen.

De vrouw deed vervolgens aangifte en Middendorp kreeg een boete. Hij ging daar tegen in beroep en liet de zaak voor de rechter komen, die veroordeelde hem donderdag alsnog. Middendorp heeft nog 14 dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van deze rechter. Hij maakt daar overigens geen gebruik van, zo heeft hij aan de WOS laten weten.

Na het incident legde de bestuurder tijdelijk zijn functie neer. De dijkgraaf en het college van het Hoogheemraadschap steunden dat besluit. In een verklaring liet Middendorp weten dat hij de negatieve publiciteit betreurde en het Hoogheemraadschap niet wilde belasten met negatieve beeldvorming over zijn persoon. Het is nog onduidelijk of Middendorp terugkeert bij Delfland.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS