Archief

Week van de Cultuur begonnen met 'explosie'

De Week van de Cultuur in Maassluis is zaterdag rond het middaguur begonnen met een 'Cultuurexplosie'. In het stadshart zijn de hele middag optredens van koren, muziekverenigingen en rappers, maar er zijn ook dansgroepen aanwezig en mensen kunnen een cultuurmarkt bezoeken.

Wat ooit begon met een cultuurdag en een cultuurweekend, is nu uitgegroeid tot alweer de zesde Week van de Cultuur. "Cultuur wordt nog wel eens gezien als iets ingewikkelds, maar als je het gaat bekijken doet een groot deel van de bevolking aan cultuur. Of ze nu zingen, dansen of schilderen", zegt Marcel van Raaij namens de organisator op WOS Radio. "En dat mag gezien worden!"

"Iedere avond is er wel iets te doen", aldus Van Raaij. Bijzonder zijn bijvoorbeeld de huiskameroptredens. "Dit is de derde keer dat we dat doen en elk jaar is het iets groter geworden. We begonnen ooit met zes optredens en dit jaar zijn het er veertien."

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op Weekvandecultuur.nl. Vrijwel alles is gratis te bezoeken, alleen voor het cultuurgala op 29 juni moet een kaartje worden gekocht.

Categorieen:
Maassluis Cultuur