Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Week van het Werk

Week van het Werk
Van maandag 24 september t/m zondag 30 september staat heel de regio Westland in het teken van werk, werk en nog eens werk. Werken voor iedereen is belangrijk, of dat nu betaald of vrijwilliger is. Naast het ontvangen van je welverdiende salaris en vakantiedagen, is het natuurlijk ook gewoon leuk om te werken! Gezellige momenten met collega’s beleven en met z’n allen strijden voor één doel, je doelen, ambities en dromen nastreven, de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen waar je goed in bent of je creativiteit en passie in je baan kwijt kunnen; je kunt niet zonder werk!

En dat vieren we! De hele week gaan we de regio opschudden met werk, werk en nog eens werk. We gaan werkzoekenden helpen, bespreken hoe je gezond en verstandig kunt werken om werkziektes te voorkomen, hoe je je droombaan kunt krijgen en hoe het zit met opleidingen. Voor werkgevers hebben we het over zaken als payrolling en hoe om te gaan met werknemers met een bijzondere achtergrond. Daarnaast organiseren bedrijven uit de regio allerlei activiteiten tijdens de Week van het Werk! Die vind je terug op deze website.

Maandag 24 september
07.00 - 10.00 uur De officiële opening in de WOS Studio. Kom live op de radio pitchen en vind een nieuwe baan.

Dinsdag 25 september
07.30 - 10.00 uur Live radio vanuit Patijenburg. Kom live op de radio pitchen en vind een nieuwe baan.
10.00 – 12.00 uur Laat bij Patijnenburg een professionele profielfoto maken voor je CV en LinkedIN. Je kunt je CV ook laten nakijken door een professional. 
14.15 - 16.00 uur Diverse workshops bij Patijnenburg.
16.30 - 18.00 uur Matchingsborrel voor werkzoekenden en Westlandse werkgevers

Woensdag 26 september
07.00 - 10.00 uur Live radio vanuit de WOS Studio. Kom live op de radio pitchen en vind een nieuwe baan.
9.30 - 11.00 uur WW café Westland. Laat je inspireren door Hélène van Hulzen-Zuidgeest van Loopbaankompas. Iedereen die (ander) werk zoekt is van harte welkom. 

Donderdag 27 september
07.00 - 10.00 uur Live radio vanuit de WOS Studio. Kom live op de radio pitchen en vind een nieuwe baan.

Vrijdag 28 september
07.00 - 10.00 uur Live radio vanuit de WOS Studio. Kom live op de radio pitchen en vind een nieuwe baan.
13.00 - 16.00 uur Live radio vanaf de Talentendag bij Don Opleidingen. Ben jij werkzoekend of heb jij een baan, maar ben jij klaar voor een carriere switch? Op de Talentendag staan bedrijven die op zoek zijn naar jou. 
13.00 - 17.00 uur Wervingsevent Optiflor. Er worden onder andere rondleidingen gegeven worden door het bedrijf en er zullen medewerkers uit diverse disciplines aanwezig zijn om vragen aan te stellen of gewoon even kennis te maken. Geïnteresseerden hoeven zich niet van te voren aan te melden, maar kunnen op basis van inloop langskomen.

Zaterdag 29 september
12.00 - 16.00 uur Open dag Patijnenburg
13.00 - 17.00 uur Wervingsevent Optiflor

WOS TV
Tijdens de Week van het Werk zie je elke dag op WOS TV een verslag de activiteiten van die dag.

In 2018 wordt de Week van het Werk gemaakt met Patijnenburg, Nature's Pride, GJ Personeelsdiensten, DON Opleidingen en Optiflor.

Op 9 september 2017 won de Week van het Werk de Lokale Omroep Award 'Innovatie'.

Quote uit het juryrapport:
"De Week van het Werk van de WOS is een opvallend project in de ogen van de jury. 
Het zoekt de verbinding tussen publiek en bedrijfsleven en de omroep neemt daarin een belangrijke rol op zich: het smeedt verbindingen tussen verschillende partijen. Heel constructief. 

Het is een solide idee wat goed uitgerold is, alle kanalen worden doelmatig en weloverwogen ingezet. Ook bij de Week van het Werk is zichtbaar dat de lokale verbondenheid van de WOS met het Westland enorm groot is. 
Dit project is perfect voor de lokale omroep en heeft een grote voorbeeldfunctie voor andere omroepen. Het is laagdrempelig en biedt oplossingen in plaats van dat je problemen signaleert. 
De makers van de Week van het Werk maken specifieke content voor alle kanalen en zien facebook als een eigen medium. Een interessante en innovatieve keuze op lokaal niveau, want daarmee vergroot je op een eenvoudige manier je bereik. 

De omroep grijpt daarmee de kans om zich te onderscheiden."


Tijdens de Week van het Werk 2017 stond alles in het teken van werk, werk en nog eens werk. Workshops, speeddates, pitches, presentaties, matches; er was van alles te doen!
Via onderstaande links kan je de vele radio items nog eens terug beluisteren. 

De items van vrijdagmorgen
De items van donderdagmorgen
De items van woensdagmorgen
De items van dinsdagmorgen 
De items van maandagmorgen     

Een week vol met activiteiten
Pitchers in de radiostudio op zoek naar een baan, een cv-check, banendagen en open dagen; vorig jaar was het een drukte van jewelste tijdens de week. Uit de vele enthousiaste reacties blijkt dat de Week van het Werk een succes was. Er werd in de regio over gesproken, de activiteiten werden druk bezocht, velen werden aangezet tot nadenken over hun werk en, misschien wel het belangrijkste, meerdere mensen hebben dankzij de Week van het Werk een nieuwe baan gevonden.

Samenwerking tussen partijen
Een groot aantal van de partners die vorig jaar meededen, doen dit jaar weer mee. Dat zijn Nature's Pride, Patijnenburg, GJ Personeelsdiensten en DON opleidingen. Daarnaast haakt ook Optiflor aan als partner en partners kunnen zich ook nog aanmelden.

Het doel van de Week van het Werk is om iedereen er bewust van te maken dat werk belangrijk is, maar ook wat actuele thema’s zijn rondom werk voor zowel werkgevers, werknemers als werkzoekenden.

Meer informatie
De komende periode wordt er meer invulling gegeven aan de week en worden inwoners daarover via diverse media op de hoogte gebracht. Een overzicht van alle activiteiten in de week zal te vinden zijn op wos.nl/weekvanhetwerk.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS