Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weer getuigenoproep voor overval bejaarde vrouw Wateringen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 27 november 2018 17:15

Foto: de Mommastraat in Wateringen - Omroep West


De politie heeft dinsdag in het opsporingsprogramma Team West bij Omroep West opnieuw een getuigenoproep gedaan in de zaak rond een overval op een 74-jarige Wateringse. Zij kreeg op maandag 3 september de schrik van haar leven als er plotseling een overvaller in haar slaapkamer staat. De man bedreigt haar en doorzoekt het huis. Hij vertrekt met haar pinpassen.

De vrouw woont aan de Mommastraat in Wateringen. Op maandag 3 september rond 5.30 uur ligt ze te slapen. Plotseling wordt ze wakker doordat ze iets bij het raam hoort. Ze roept 'wat moet dat?', maar wordt vrijwel direct met een zaklamp in haar gezicht geschenen.

De man die in haar slaapkamer staat vraagt of ze alleen is en zegt dat hij geld nodig heeft. Hij vertelt haar dat hij gewapend is en dat ze niet mag gillen. Als ze zich daaraan houdt, dan zal hij geen geweld gebruiken.

Pinpassen meegenomen
Vervolgens gaat de man op zoek naar waardevolle spullen. Mevrouw heeft niet veel in huis, maar de overvaller vindt haar pinpassen en eist dat de vrouw haar pincodes afgeeft. Daarna vertrekt de man om te gaan pinnen bij een geldautomaat aan de Heulweg. Hij heeft twee keer 250 euro opgenomen. Meer lukte niet, omdat er een opnamelimiet op de rekening zit.

De overvaller is een donker getinte man. Hij sprak met een accent, droeg een kort zwart jack en een petje en hij had een rugzak bij zich met opvallende rode vlakken. Ook droeg hij werkhandschoenen. Mogelijk was de man niet alleen: hij heeft tijdens de overval even naar buiten geroepen naar ene ‘Mo’.

Getuigenoproep

Eind september was er ook al ruim aandacht voor deze zaak in opsporingsprogramma Team West van mediapartner Omroep West. Dat leverde toen te weinig op. De politie is nog altijd zoek naar getuigen die de overvaller hebben gezien in de vroege ochtend van maandag 3 september in de Mommastraat in Wateringen. Ook getuigen die hem hebben gezien bij de pinautomaat, worden gevraagd om zich te melden. Daarnaast is alle informatie die kan helpen bij het oplossen van de overval welkom bij de politie.

Was u getuige of heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Tip de politie via WhatsApp: 06-17214856
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS