Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weer nieuw bezoekersrecord Varend Corso

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 7 augustus 2016 21:49

Foto: Varend Corso Westland


Het Varend Corso Westland trok afgelopen weekend 550.000 bezoekers. Daarmee is het record van 2015 (510.000) ruimschoots verbroken. Dat heeft de nieuwe voorzitter Pleun van der Ende zondagavond bekendgemaakt.

Het corso had het weer dit jaar mee: vrijdag en zaterdag was het voornamelijk zonnig, zondag was er veel bewolking en stond er wat meer wind, maar bleef het wel droog. Ook de terugkeer van de route op zondag door Schipluiden, Den Hoorn om uiteindelijk via de Buitenwatersloot in Delft te komen deed het bezoekersaantal goed.

Dit jaar waren er 47 deelnemers, waarvan vier slepers met elk drie kindercorso-bootjes, op de wateren in onze regio te vinden. Bijzondere gasten waren de inwoners van het 40-jarige Sesamstraat, die op de openingsboot stonden. Arrangeur Johan Huisman won met deze boot de bindersprijs.

Publieksprijs
Drie dagen lang konden bezoekers via de website van het Varend Corso stemmen op hun favoriete boot. Uiteindelijk ging de publieksprijs naar de boot 'Snowtime' van Stichting Corsoboot Westland, die ook al de juryprijs bij niet-commerciële boten in de wacht sleepte. 'De Nachtwacht van kern Kwintsheul en 'Westlands Next Topmodel' van kern Naaldwijk behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

De boot van de kern Schipluiden met als titel 'Perfectie in Reflectie' won de figurantenprijs. 'Alice in Wonderland' van kern Wateringen en De Nachtwacht van kern Kwintsheul werden tweede en derde.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS