Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weer reusachtig cruiseschip op de Nieuwe Waterweg

Liefhebbers van cruiseschepen kwamen dit weekend ogen tekort. Vrijdag lag de Carribean Princess aan de kade van Rotterdam, zaterdag was het de beurt aan de MS Rotterdam van de Holland America Line en zondag kwam de Independence of the Seas naar de Maasstad.

Die laatste is verreweg de grootste van het trio. Het cruiseschip zou eigenlijk naar de Franse havenstad Le Havre varen, maar daar wordt gestaakt. En dus week het schip uit naar Rotterdam, waar de opvarenden een dagprogramma kregen aangeboden.

Zondagochtend kwam het schip in Rotterdam aan en tegen 16.00 uur voer de Independence of the Seas over de Nieuwe Waterweg langs Hoek van Holland. Het varende flatgebouw is 339 meter lang en heeft een capaciteit van 3800 passagiers. De volgende bestemming: Southampton in Zuid-Engeland.

Zusje van...
Het schip van vandaag is het zusje van de Harmony of the Seas: het grootste cruiseschip ter wereld. Dat bakbeest is 362 meter lang en 72 meter hoog met plaats voor zo'n 6360 passagiers. De Harmony of the Seas voer in mei 2016 over de Nieuwe Waterweg.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS