Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weer wietplanten geruimd bij René Barendse

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 24 mei 2019 15:18

Foto: WOS Media 3


Politieagenten hebben vrijdag vijftien 'jonge' cannabisplantjes verwijderd uit de woning van René Barendse in Naaldwijk. Barendse zegt de plantjes nodig te hebben om er cannabisolie van te maken, waarmee hij zijn chronische rugpijn bestrijdt. Dit mag echter niet, zo bepaalde de Haagse rechtbank eerder tijdens een zaak die de Westlander zelf had aangespannen.

De rechter bepaalde vorig jaar dat Barendse niet zelf wiet mag kweken. Wanneer dan blijkt dat hij toch kweekt, wordt er ontruimd.  Dat is nu dus gebeurd, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. "Ik was zeer verbaasd, zeker omdat er nu nog een hoger beroepszaak loopt en iedereen weet dat ik nog steeds cannabis teel en gebruik", zegt Barendse.

De vorige ontruiming was een gevolg van een melding via Meld Misdaad Anoniem. "Nu zeiden de agenten dat ze opdracht hebben gekregen van de officier van justitie", aldus Barendse. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat desgevraagd. Volgens de woordvoerder is het feit dat Barendse weer kweekt naar voren gekomen tijdens de hoger beroepszaak die momenteel loopt.


"Wat ik wel heel raar vind, is dat het dezelfde officier van justitie is die twee uur eerder een rechtszaak over cannabis had verloren", zegt Barendse. Hij verwijst naar de civiele procedure van een medicinale wietkweker uit Katwijk, die vrijdag te horen kreeg dat hij voorlopig mag blijven kweken.

Het OM ontkent dat beide zaken verband houden. "Die zaak moet nog voorkomen, dat maakt de situatie anders. Er is nog geen beslissing van een rechter. Betrokkene is wel een civiele procedure gestart om te voorkomen dat nu al wordt ontruimd, en de civiele rechter heeft ook in hoger beroep bepaald dat dit inderdaad nog niet mag. Dit zegt nog niets over wat uiteindelijk de beslissing van de strafrechter wordt."

Barendse is echter boos en teleurgesteld. "Alle emoties gaan door mijn lijf heen. Ik snap het niet meer. Ik ben ook bang dat ik straks geen cannabis meer kan gebruiken voor mijn zenuwpijn en dat werkt toch het beste. Ik ben nog in contact met mijn advocaat. We zijn het er beiden niet mee eens, we gaan waarschijnlijk een kort geding aanspannen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS