Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weg vrij voor Bauhaus in Den Hoorn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 1 augustus 2018 10:35


De bouw van de Duitse bouwmarkt Bauhaus in de Harnaschpolder in Den Hoorn kan in september beginnen. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Een concurrerende bouwmarkt en twee bewoners van de Hadrianuslaan waren in beroep gegaan tegen de omgevingsvergunning, maar krijgen ongelijk.

Volgens de bezwaarmakers wordt in de vergunning niet voldaan aan de brandveiligheidseisen. Ook zou er onvoldoende garantie zijn dat niet in het broedseizoen wordt gebouwd. De Haagse rechtbank liet die tekst - van 1 maart tot 15 juli mag niet worden gebouwd - toevoegen. In de omgeving van de lap grond op de hoek van de Sionsdreef met de Harnaschdreef zouden onder meer de kievit, de kleine plevier, de kneu, de scholekster en de wilde eend broeden.


De Raad van State heeft de bezwaren nu van tafel geveegd en de uitspraak van de rechtbank uit januari bevestigd. Daarmee is de weg voor Bauhaus vrij. De Duitse bouwmarkt wordt ongeveer 17.000 m2 groot en voorziet behalve in een bouwmarkt ook in een tuinmarkt met drive-in. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS