Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weg vrij voor horeca-activiteiten in Westbeach

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 21 mei 2019 21:44


Het aantal strandpaviljoens in Westland wordt uitgebreid tot tien. Dat is dinsdagavond besloten in de gemeenteraadsvergadering, naar aanleiding van een motie van D66, PvdA en GroenLinks. Daarmee ligt nu ook officieel de weg vrij voor surfschool Westbeach in Monster om een strandtent te worden. Alleen ChristenUnie-SGP zag de motie niet zitten.

Burgemeester Bouke Arends, die eerder nog tegen een dergelijke motie was, verwacht niet dat Westbeach nog dit strandseizoen een horecavergunning gaat krijgen. Er is weliswaar een vergunning aangevraagd, maar nog niet alle stukken zijn aangeleverd. Er loopt tegelijk nog handhavingsverzoek voor Westbeach, omdat er nu nog 'illegaal' horeca-activiteiten plaatsvinden.

Bij Westbeach vinden al jaren horeca-activiteiten plaats. In eerdere jaren is daar nooit op gehandhaafd. In de zogeheten Kustvisie werd Westbeach al genoemd als tiende strandpaviljoen. Echter is die kustvisie in februari vorig jaar door de gemeenteraad slechts ter kennisgeving aangenomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS