Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Weinig afkickverschijnselen bij leerlingen die meedoen aan mobielloze week

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 6 juni 2018 17:17


Geen stress, geen trillende handjes en meer vrije tijd. Het gaat goed met de leerlingen van ISW Hoogeland in Naaldwijk die een week lang geen mobiel gebruiken. De mobielloze week ging maandag van start en moet ervoor zorgen dat leerlingen bewuster worden van hun smartphonegebruik.

Al drie dagen zitten ze zonder hun smartphone, maar echt rouwig zijn ze er niet om. "Ik ga overdag gewoon naar school, daarna ga ik altijd eten en dan naar training. Ik heb mijn mobiel nog helemaal niet gemist", zegt een leerling. Ook andere leerlingen beamen dat. "Af en toe is het weleens lastig, maar over het algemeen gaat het mij goed af."

Naast dat de leerlingen weinig stress ervaren, heeft het hebben van geen mobiel ook effect in de klas. Docent maatschappijwetenschappen Femke Boers: "Ik merk wel dat de leerlingen zonder mobiel meer aandacht hebben voor de les. Normaal gesproken moet ik om het kwartier waarschuwen dat ze hun mobiel weg moeten leggen en dat hoeft nu niet."

Een enkeling vreest voor het aankomende mobiel loze weekend, maar het overgrote deel gaat het vol vertrouwen tegemoet. "Ik vind het alleen lastig om mijn moeder niet te kunnen laten weten hoe laat ik thuis ben na het stappen, maar voor de rest verwacht ik geen problemen", aldus een leerling.

Maandag krijgen de leerlingen hun mobiel weer terug. Op de vraag wat de leerlingen het eerste gaan doen als ze hun mobiel terug hebben, wordt verschillend gereageerd. "Ik ga mijn ongelezen berichtjes checken, want ik denk dat dat er veel zullen zijn". Een andere leerling gaat haar mobiel meteen aan de oplader leggen. "Dat is hard nodig, want hij is echt helemaal leeg, ook al heb ik hem deze week niet gebuikt".


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS