Archief
Website SWMD

Website SWMD

Welzijn Midden-Delfland zet activiteiten ondanks bezuiniging door

Stichting Welzijn Midden-Delfland (SWMD) gaat ondanks een subsidieverlaging van 80.000 euro vanaf 2021 geen activiteiten volledig stopzetten. Dat heeft de welzijnsorganisatie laten weten in een gesprek met burgemeester en wethouders. Wel worden sommige taken geminderd.

De gemeente staat voor een forse bezuinigingsopgave om ook de komende jaren tot een sluitende begroting te kunnen komen. Eén van de zaken waarop wordt gekort, is het welzijnswerk.

De stichting heeft inmiddels aangegeven zoveel mogelijk door te willen gaan met de huidige werkzaamheden. Wel worden medewerkers minder uren ingezet op gebieden waar ook andere organisaties actief zijn, zoals re-integratie, ondersteuning bij juridische zaken en begeleiding van statushouders. Ook wil SWMD meer overlaten aan vrijwilligers. Activiteiten waar weinig belangstelling voor is - bijvoorbeeld informatieve bijeenkomsten voor mantelzorgers - worden minder aangeboden.

Verder gaan de tariveven voor het deelnemen aan activiteiten omhoog, omdat de huidige tarieven aanzienlijk lager liggen dan elders.