Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Werk aan Galgebrug duurt langer, kruising Opstalweg ook dicht

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 20 september 2017 10:29

Foto: Dennis van Schie


Slecht nieuws voor weggebruikers in Naaldwijk en omgeving. Het werk aan de Galgebrug in de Galgeweg duurt een maand langer. Ook de kruising met de Opstalweg gaat vanaf maandag vijf weken dicht.

De Opstalweg geldt niet als officiële omleidingsroute, maar veel automobilisten kiezen die verbinding om snel tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande heen en weer te rijden. Het uitstel heeft alles te maken met de vondst van granaten bij de Galgebrug in de zomer.

Tijdens de afsluiting van de kruising legt waterbedrijf Evides een nieuwe leiding aan. Daarna wordt het asfalt vervangen. Volgens de provincie kunnen bewoners hun huis bereiken, maar dat moet dan via de Geestweg.

GemeenteBelang Westland (GBW) en LPF Westland noemen de nieuwe afsluiting 'onacceptabel'. "Deze schandalige actie moet een halt worden toegeroepen", zegt GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer. Fractievoorzitter Pieter Varekamp vindt de afsluiting ook onacceptabel en heeft in de loop van de dag schriftelijke vragen bij het college van B en W ingediend.
Verkeerswethouder Meijer reageert vanavond in een commissievergadering op het nieuws.

De start van het werk aan de Galgeweg is al eerder uitgesteld. De provincie ging uit van oplevering eind oktober, maar deze is verplaatst naar 1 december.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS