Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Werking geluidsdempend systeem langs N223 nog niet bewezen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 18 juni 2019 15:18

Foto: WOS Media


De provincie Zuid-Holland is vooralsnog niet tevreden over de werking van de WhisStone ZV die langs de Burgemeester Van Doornlaan (N223) in De Lier ligt. Dat systeem moet ervoor zorgen dat omwonenden minder last hebben van langsrazend vrachtverkeer. De metingen die zijn gedaan met dit systeem laten de werking echter nog onvoldoende zien.

De betonnen constructie ligt sinds december over een stuk van 200 tot 300 meter langs de provinciale weg. Daarbij gaat het om twee soorten. Eén voor gewoon autoverkeer, waarvan de werking eerder al was bewezen en die ook in De Lier goed werkt, en één voor vrachtverkeer.


"We hadden hoge verwachtingen, maar daar wordt niet aan voldaan", laat een woordvoerder van de provincie desgevraagd weten. "We zijn nog aan het onderzoeken waar dat aan ligt en zijn daarover in gesprek met de leverancier."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS