Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Werkzaamheden Van der Goesstraat verder na bouwvak

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 27 juni 2019 11:12


De werkzaamheden aan dakkapellen en schuurdaken in de Van der Goesstraat in Honselersdijk worden pas na de bouwvak hervat. Dat verwacht opdrachtgever Vestia. Eerder kwamen er klachten van bewoners omdat er fouten waren gemaakt in metingen en bij communicatie met huurders. De werkzaamheden werden door de gemeente stopgezet omdat er geen omgevingsvergunning was voor vernieuwing van de dakkapellen aan de voorkant.

Die vergunning is inmiddels aangevraagd. Mocht die nog voor de bouwvakvakantie, 5 augustus, worden verleend, dan is er niet genoeg tijd om de werkzaamheden voor die periode af te ronden. De werkzaamheden zullen na 23 augustus worden hervat. Vestia houdt nu huisbezoeken om mensen te informeren. Ook zal er binnenkort een inloopavond voor bewoners zijn.


Renovatie of groot onderhoud
Op de vraag of de werkzaamheden onder renovatie of groot onderhoud vallen, heeft Vestia ook antwoord: een beetje van beide. "Een deel is groot onderhoud. Een ander deel, bijvoorbeeld vergroten van dakkapellen en isolatie verbeteren, valt onder renovatie."

Wanneer een huis onbewoonbaar is door renovatie, hebben bewoners recht op een vergoeding waarmee zij tijdelijk ergens anders kunnen verblijven. Een woordvoerder van Vestia laat weten dat verhuizen in het geval van deze renovatie niet nodig is. De huizen zouden dan gewoon bewoonbaar blijven.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS