Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Werkzaamheden Goudsteen liggen op schema

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 19 februari 2020 08:16


De werkzaamheden voor het verstevigen van de kademuur aan de Goudsteen in Maassluis liggen op schema. Ruim een maand geleden begonnen de werkzaamheden na een lange voorbereidingstijd. De kademuur moet volgens de nieuwe normen 20 centimeter worden opgehoogd.

Er is geen autoverkeer mogelijk. De winkels zijn alleen te voet bereikbaar, maar dat hebben de bedrijven er wel voor over. Straks is er een mooi ruim plein waar op vrijdag de markt wordt gehouden. Inmiddels zijn de damwanden geslagen.

Tussen de damwand en de kademuur worden ronde buizen geplaatst. Deze buizen worden later gevuld met beton om de boel te verstevigen. De buizen hebben een lengte van elf meter per stuk en worden op elkaar gelast zodat ze 22 meter de diepte ingaan.

Na het vullen wordt de buis afgedekt met een emmer om het beton goed te laten uitharden. De werkzaamheden trekken veel bekijks. Speciaal daarvoor is een uitkijkpunt gecreƫerd. De werkzaamheden zijn, als alles meezit, eind april klaar.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS