Archief

Werkzaamheden Van der Goesstraat verder na bouwvak

De werkzaamheden aan dakkapellen en schuurdaken in de Van der Goesstraat in Honselersdijk worden pas na de bouwvak hervat. Dat verwacht opdrachtgever Vestia. Eerder kwamen er klachten van bewoners omdat er fouten waren gemaakt in metingen en bij communicatie met huurders. De werkzaamheden werden door de gemeente stopgezet omdat er geen omgevingsvergunning was voor vernieuwing van de dakkapellen aan de voorkant.

Die vergunning is inmiddels aangevraagd. Mocht die nog voor de bouwvakvakantie, 5 augustus, worden verleend, dan is er niet genoeg tijd om de werkzaamheden voor die periode af te ronden. De werkzaamheden zullen na 23 augustus worden hervat. Vestia houdt nu huisbezoeken om mensen te informeren. Ook zal er binnenkort een inloopavond voor bewoners zijn.

Renovatie of groot onderhoud

Op de vraag of de werkzaamheden onder renovatie of groot onderhoud vallen, heeft Vestia ook antwoord: een beetje van beide. "Een deel is groot onderhoud. Een ander deel, bijvoorbeeld vergroten van dakkapellen en isolatie verbeteren, valt onder renovatie."

Wanneer een huis onbewoonbaar is door renovatie, hebben bewoners recht op een vergoeding waarmee zij tijdelijk ergens anders kunnen verblijven. Een woordvoerder van Vestia laat weten dat verhuizen in het geval van deze renovatie niet nodig is. De huizen zouden dan gewoon bewoonbaar blijven.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen