Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Wespenbestrijders doen goede zaken deze zomer

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 8 augustus 2018 13:41


Niet alleen zwembaden, strandtenten en ijsverkopers hebben het deze zomer druk, ook de ongediertebestrijders in onze regio komen handen tekort. Rob Verhagen van Ongediertebestrijding Westland handelde woensdagochtend alleen al drie meldingen af.

Door de droogte en de warmte voelen vooral de wespen zich opperbest. Omdat mensen op zomerse dagen veel buiten zijn, vallen de aantallen wespen sneller op.


Eerst gaat Rob Verhagen naar Maasdijk, waar wespen een nest hebben gemaakt in het gangenstelsel van een molshoop. Hij schat het aantal aanwezigen wespen op 700 stuks. De ongediertebestrijder 'behandelt' het nest met een wit kalkpoeder. "Daarmee gaan de wespen aan de wandel door het nest heen. Onbewust vergiftigen ze daar de koningin, eitjes en larven mee". Binnen 48 uur is het nest volledig uitgeroeid.

Intussen belt een medewerker van Rob op, of hij naar Maassluis wil komen. Daar zit een wespennest in de holle ruimte onder een dakgoot. Met een langwerpige stok spuit hij het poeder naar binnen, zodat hij niet op een gevaarlijke ladder hoeft te klimmen.

Nog geen half uur later is het weer raak. In Wateringen hebben wespen de isolatie van een jacuzzi gekozen als thuishaven. Ook hier wordt met behulp van slagroompatronen het giftige poeder naar binnen gespoten. Verhagen krijgt veel vaker te maken met wespennesten op vreemde plekken. Zo zag hij eerder nesten in een motorhelm, onder een barkruk of in een konijnenhok.

Wie zelf last heeft van wespen, kan het beste rustig blijven zitten. "Het beestje is alleen maar op zoek naar eten en is niet van plan jou te prikken. Blijf kalm ga vooral niet slaan. Daar worden ze aggressief van". Wil je in de tuin eten? Neem vooraf de tafel af met een scheut azijn. Daar houden wespen niet van. 
Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS