Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westbeach nog steeds niet aangemerkt als tiende strandpaviljoen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 11 maart 2020 16:34

Foto: WOS


Het geduld van strandondernemer Paul Verhoeven wordt zwaar op de proef gesteld. Al sinds 2013 probeert hij voor zijn surfclub Westbeach in Monster een horecavergunning te krijgen, maar dat is nog niet gelukt. Toch blijft Verhoeven optimistisch en hoopt hij binnen een paar maanden een punt achter alle procedures te zetten. "Hopelijk worden er knopen doorgehakt, daar zijn wij aan toe."

Westbeach is een recreatievoorziening en surfclub op het strand bij Molenslag in Monster. Duizenden scholieren uit Westland, surfers, kiters en andere strandsporters hebben hier les gehad. En ook boekingen voor aankomende zomer zijn al binnen. Maar reserveringen voor de maanden april en begin mei heeft Verhoeven moeten annuleren, "omdat wij nog geen duidelijkheid hebben."


Toch wordt de surfschool alvast half opgebouwd, zodat er wel les in strandsporten gegeven kan worden. 

Vergunningaanvraag niet volledig 

In mei vorig jaar nam een meerderheid van de gemeenteraad in Westland een motie aan, om Westbeach als tiende strandpaviljoen van Westland aan te wijzen. Echter, de vergunningaanvraag is door B en W nog niet in behandeling genomen, omdat deze volgens de gemeente nog niet volledig is. 

"Het begon met bouwtekeningen. Toen volgde een stikstofberekening. Dat is allemaal gelukt. Daarna volgde akoestisch onderzoek en ecologisch onderzoek", aldus Verhoeven. Nu vraagt de gemeente nog om een 'Nee-tenzij toets'. Verhoeven reageert: "Ik had er nog nooit van gehoord, maar hij is maandag gehouden en wordt deze week ingeleverd. Hopelijk tovert de gemeente niet nóg iets uit de hoge hoed."

Of het optimisme van Paul Verhoeven reeël is, zal snel blijken. Op de vraag of het college van B en W verwacht dat er nog voor de start van het strandseizoen een vergunning kan worden verleend, laat Westland aan de WOS weten: "Gelet op de te doorlopen wettelijke procedure is de verwachting niet dat snel na het compleet worden van de aanvraag een besluit kan worden genomen. Het college verwacht dan ook niet dat dit nog voor de opening van het strandseizoen zal zijn."

Strandondernemer Paul Verhoeven laat hierop weten: "Het zou gaaf zijn als het eindelijk lukt, we zijn altijd positief gebleven."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS