Archief
Signbiblio

Signbiblio

Westland: Alleenstaande vluchtelingenkinderen niet opnemen

Westland is niet van plan om het voorbeeld van gemeenten als Leiden en Den Haag te volgen in het uitspreken van de bereidheid om alleenstaande minderjarige kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te nemen. Het college van B en W vindt het onverstandig om gesprekken op nationaal en Europees niveau over dit punt "te doorkruisen met lokale initiatieven, hoe begrijpelijk en invoelbaar ook".

D66 had de gemeente opgeroepen zich aan te sluiten bij de Coalition of the Willing van Stichting Vluchtelingen, Vluchtelingenwerk Nederland en Defence for Children. In de kampen zitten veel alleenstaande minderjarige kinderen en de fractie vindt dat Nederland verantwoordelijkheid voor hun lot moet nemen.

Wethouder Vreugdenhil schrijft in het antwoord op de vraag van D66, dat het vluchtelingenvraagstuk een uiterst lastig en gevoelig onderwerp is. "Op Europees en nationaal niveau vereist dit vraagstuk een uitermate uitgekiende aanpak. Dat dit verre van eenvoudig is bewijst de praktijk van alledag." Daarom is het verstandiger nu niet als gemeente te zeggen kinderen wel te willen opnemen.

Categorieen:
Westland Politiek