Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Westland als onzichtbare regenboogstad

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 7 augustus 2019 19:00

Foto: WOS Media


Westland werd in 2011 een regenboogstad. Dat betekent dat er in de gemeente beleid is gemaakt, gericht op de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Acht jaar later is daar volgens Maxim van Ooijen nog weinig van te zien. In het beleidsprogramma staat bijvoorbeeld dat er theaterstukken worden aangeboden aan scholen, maar hoeveel scholen daar daadwerkelijk gebruik van maken is bij Van Ooijen niet bekend.

Het steunraadslid van D66 Westland zou graag zien dat er door de gemeente meer wordt gedaan op het gebied van voorlichting en het bespreekbaar maken van het onderwerp. Er gebeuren wel dingen, die niet door de gemeente zijn georganiseerd. Zo hebben leerlingen van ISW Hoogeland op eigen initiatief paarse armbandjes uitgedeeld op Coming-Outdag, en heeft Pieter van Foreest een roze ouderencafé geïnitieerd in Monster.

Het blijft volgens Van Ooijen nodig om beleid te maken over acceptatie van LHBTI'ers: "Zolang homo nog als scheldwoord wordt gebruikt, zolang jongeren nog niet uit de kast durven komen, of hun huis uitgezet worden als ze dat wel doen."

Het LHBTI-beleid heeft geen topprioriteit in de Westlandse politiek. "Er zijn duizend andere dingen die belangrijk zijn: we moeten scholen bouwen en het drukke verkeer oplossen. En dat moeten we ook vooral doen. Maar er zijn mensen die om die wegen heen leven, en LHBTI'ers horen daar bij."

Van Ooijen roept daarom ook alle instellingen en bedrijven op om op 11 oktober, Coming-Outdag, de regenboogvlag te hijsen om te laten zien dat iedereen welkom is, en iedereen erbij hoort. Het liefst ziet hij dan op elke school in Westland, elke brandweerkazerne en elk bedrijf een regenboogvlag: "Zorg maar dat die BIZ'en (ondernemersverenigingen, red.) een keer hun tanden laten zien."

In onze zomerserie trekken wij de komende weken door de regio. Elke week in de zomervakantie heeft een eigen thema. Deze week hebben we aandacht voor voorvechters van de LHBTI-gemeenschap in de regio. Donderdag een verhaal over de John Blankenstein Foundation, dat in Midden-Delfland aan de slag gaat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS